nl_creatieve_sector_drukkerijen.jpg

Drukkerijen

Drukkerijen kunnen niet zonder goed licht. Een perfecte kleurbeoordeling is voor een drukker pure noodzaak. Met de juiste daglichtlamp hoeft de drukker niet eerst naar het raam te lopen voor een goed zicht op de kleuren. Direct bij de pers kan hij zien of de kleuren aan zijn eisen voldoen. Niet verwonderlijk dat daglichtampen in deze sector zo populair zijn. De lange levensduur van de volspectrumlamp is een groot voordeel, want men hoeft de lampen veel minder snel te vervangen dan bij andere verlichting.


Fotografen

In de studio van een beroepsfotograaf is de  volspectrum daglichtlamp een attribuut dat niet mag ontbreken. Iedere kleurafwijking of onscherpte komt hiermee aan het licht. Digitale foto's bereiken een top-kwaliteit als ze gemaakt zijn onder belichting van deze lampen.

 

Kledingindustrie

Is het nou blauw of zwart? Roze of lila? Vaak lijken kleuren in winkels anders dan in daglicht. Denkt de consument zwarte schoenen te kopen, zijn ze toch donkerblauw. De juiste daglichtlampen voorkomen dit door de perfecte natuurgetrouwe weergave van de kleur. Vergissingen zijn onmogelijk, de klant weet wat hij koopt.

Voor meer informatie en toepassingen: https://www.natuurlicht.nl