kantoren - scholen - musea - ateliers - binnenshuis

 Truelightkantoor

Recht op daglicht

Mensen brengen gemiddeld de meeste tijd van hun dag door op het werk. Vaak werkt men binnen. Niet altijd zijn er voldoende ramen op kantoor of in de fabriek. En dat terwijl daglicht juist zo belangrijk is. Dit erkent ook de FNV Bondgenoten. Zij vindt dat iedereen recht heeft op voldoende daglicht tijdens het werk. Het voorkomt branderige ogen en zorgt ervoor dat de vitamine-aanmaak naar behoren is. Ook de arbowet is van mening, dat daglicht van groot belang is. Sinds enkele jaren vermeldt de arbowetgeving een daglichtnorm waaraan arbeidsplaatsen moeten voldoen, maar helaas blijkt deze in de praktijk niet altijd te verwezenlijken.

Volspectrum daglichtlampen zijn meer dan een vervanging van daglicht dat via het raam binnenkomt. Werken in een goed verlichtte omgeving is gezonder, omdat de volspectrum daglichtlampen wel het heilzame UV-licht doorllaten, waardoor vitamine D wordt aan-gemaakt. Vensterglazen houden dit tegen.

Kantoren

Onprettig, kunstmatig licht verslapt de aandacht en leidt niet zelden tot hoofdpijnklachten en stress. Volspectrum daglichtlampen verminderen deze klachten of laat ze verdwijnen. Een arbeidsomgeving met volspectrum daglichtlampen staat garant voor betere prestaties en minder ziekteverzuim.
Mensen die veel lezen en met de computer werken, vertonen vaak klachten als branderige ogen en hoofdpijn. Doordat daglichtlampen de ogen tot rust laat komen behoren deze klachten snel tot het verleden. Een veelgehoorde uitspraak van mensen die werken onder volspectrum daglichtlampen, is dat ze eigenlijk niet merken dat het licht aanstaat. Zoveel lijkt het op het natuurlijke daglicht.

Scholen

Hyperactieve kinderen worden rustiger als er in de klaslokalen volspectrum daglicht verlichting hangt. Uit proeven op scholen in de Verenigde Staten en later in Duitsland bleek dat aan het jaargetijde gerelateerde gevoelsstoornissen terugliepen, nadat de aanwezige lampen waren vervangen door de originele True- Light volspectrum daglichtlampen. Scholen veranderen in een rustige, ontspannen leeromgeving, die leidt tot betere prestaties en meer energie.

Musea

Bezoekers van musea willen kunst graag in hun ware gedaante bewonderen. Hiervoor gebruiken we daglichtlampen die juist géén uv straling hebben om vervaging van de kleuren te voorkomen maar wel de juiste kleuren weer te geven.Voor restauratie van eeuwenoude schilderijen gebruiken we graag daglichtlampen mét uv straling, omdat de verlichting tijdelijk is maar dan een perfecte daglichtkleur hebben. De briljante kleurweergave van het merk True-Light zorgt dat de kunstenaar zijn restauratiewerkzaamheden precies kan uitvoeren aan deze kostbare schilderijen.

Ateliers

Op plekken waar men kunst maakt, zoals in ateliers en ruimten voor studenten en cursisten, zijn volspectrum daglichtlampen een waardevolle lichtbron. Met name 's avonds lijken kleuren anders dan bij daglicht. Met de juiste daglicht verlichting voorkomt u teleurstelling. Door de exacte weergave heeft u altijd de juiste kleurtoon.

Binnenshuis

Een volspectrum daglichtlamp is geen sfeerverlichting, maar een functionele lichtbron. Daarom komen ze goed van pas in de werkkamer. Lezen van post of documenten is onder daglicht het prettigst. Net als het werken achter de computer, in de garage zodat u een duidelijk overzicht heeft of als u graag wat sleutelt aan uw auto of een hobby- of werkplaats wilt verlichten. Met volspectrum daglichtlampen haalt u het daglicht in uw huis.

 Voor meer informatie en toepassingen: https://www.natuurlicht.nl/toepassingen/werkomgeving.html