foto

Natuurlijke vorm van verlichting

In de medische wereld staat volspectrum daglichtverlichting een gezonde en natuurlijke vorm van verlichting. Een vorm van licht die een gunstige werking heeft op stofwisseling, zuurstoftoevoer, hormonen, klieren, hersen-cellen, productiviteit en stemming. Hierdoor levert goede volspectrum daglichtverlichting een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van mens en dier. Deze originele volspectrum daglichtlamp gaat de strijd aan met allergieën, depressies en somatische ziekten en heeft een positief effect op de aanmaak van witte bloedlichaampjes, de circulatie van het lymfsysteem en de vruchtbaarheid.

Diagnoses en kleurbeoordeling

Ziekenhuizen en gezondheidscentra maken gebruik van het vooraanstaande volspectrum daglichtmerk True-Light, zie onze referentielijst. Voor hen zijn volspectrum daglichtlampen een hulpmiddel bij het stellen van diagnoses en kleurbeoordeling. Bij het ziekenhuis AVL in Amsterdam maakt ook de afdeling die gezichtsprotheses maakt, gebruik van het merk True-Light.

Voor clienten die een prikkelvrije omgeving nodig hebben, bijvoorbeeld op speciale scholen of op aparte afdelingen in ziekenhuizen en verpleeghuizen, hebben wij een armatuur ontwikkeld dat in combinatie met de juiste daglichtlamp voor prikkelvrij daglicht zorgt. 

Tandartsen

Tandartsen zijn de eerste gebruikers geweest in Nederland van volspectrum daglichtlampen, met name van het merk True-Light.  Door de perfecte weergave van kleuren, zonder vervorming, is de controle van het gebit van patiënten met True-Light een stuk eenvoudiger en zijn cariës in een vroeg stadium al zichtbaar. Met onze speciaal ontwikkelde tandarts armaturen heeft de tandarts altijd het juiste licht in de mond.

Apothekers

Werken in een farmaceutisch bedrijf vergt van personeel veel zorgvuldigheid en oplettendheid. De concentratie mag geen moment verslappen. Uit veiligheidsoverwegingen hebben veel farmaceutische bedrijven weinig ramen en dus een gebrek aan daglicht. Een vervanging hiervoor zijn volspectrum daglichtlampen. Medewerkers hebben behoefte aan daglicht. Het houdt hun concentratievermogen op peil en men is beter in staat medicijnen te onderscheiden op kleur. Het lezen van de vaak kleine lettertjes op de verpakkingen gaat veel beter onder een daglichtlamp.

Medische specialisten

Goed en helder licht is belangrijk voor iedereen die in een gezondheidscentrum werkt. De vele medische specialisten die volspectrum daglichtlampen gebruiken zijn enthousiast en tevreden over het product. Een voorbeeld van een gebruiker is dermatologie.  Bij het stellen van diagnoses is het van belang dat de huid goed zichtbaar is zonder vertekeningen door gelig licht.  Volspectrum daglichtlampen helpen om de conditie van de huid goed te diagnostiseren. Maar ook andere specialisten hebben baat bij een volspectrum daglichtlamp.

Fysiotherapie

Ook in de fysiotherapie verlicht men de behandelruimte graag met volspectrum daglichtlampen. Zo beschikt de therapeut over licht dat bijna gelijk is aan echt daglicht. Het observeren en behandelen van cliënten in prettig licht zorgt voor een goed werkklimaat. Voor praktijken hebben wij een speciaal armatuur ontwikkeld waardoor u vanuit iedere hoek een goed lichtbeeld heeft, belangrijk voor de diagnose van een lichaam.

Lichttherapie

Depressies gedurende de wintermaanden komen veel voor in ons koude kikkerlandje. Onderzoek toonde aan dat drie procent van de Nederlandse bevolking last heeft van winterdepressies als gevolg van een tekort aan licht. De originele volspectrum daglichtlamp van True- Light kan deze depressie verslaan. De lichtintensiteit van True- Light houdt de pijnappelklier actief in het aanmaken van stoffen die het dag- en nachtritme beïnvloeden.

Voor meer informatie en toepassingen: https://www.natuurlicht.nl