koeienstal

Net als echt daglicht maakt het licht van de juiste volspectrum daglichtlamp ook vitamine D en calcium aan. Vitamine D stimuleert de werking van schildklier en bijschildklieren. Het helpt de opname en distributie van calcium reguleren. Door normaal kunstlicht zakt de calciumopname met een derde. En juist calcium is zo belangrijk voor dieren. Onvoldoende calciumopname kan leiden tot vertraagde groei, algehele verzwakking, uitval van haar of veren, pijn en stijfheid in de gewrichten en gebrek aan energie. 

Kippen

Onderzoek toonde aan dat kippen onder daglichtlampen ongeveer vijf procent meer eieren leggen. Bovendien leggen ze langer door. Ze gedragen zich zorgzamer en zijn vriendelijk naar elkaar toe. Hierdoor verdwijnt kannibalisme grotendeels of geheel. Het 'disco-effect' van normale tl-buizen of lampen geeft de kippen een stressgevoel. Hoogfrequent voorgeschakelde verlichting heft dit verschijnsel op.

Varkens

Ziekten, vruchtbaarheids- en gedragsproblemen bij varkens verdwijnen vaak bij gebruik van volspectrum daglichtlampen. Het licht heeft een rustgevend effect op hen, waardoor zij beter eten en groeien.

Rundvee

Rundveehouders gebruiken daglichtlampen omdat dit de vruchtbaarheid vergroot. Doordat de dieren zich prettiger voelen zijn ze rustiger. Ook hun vacht glanst meer. Ziekten komen minder vaak voor. Maar zeker in de melkput worden daglichtlampen veel gebruikt!  Daglichtlampen zijn een waardevolle investering.

Geiten

Geiten missen de positieve effecten van daglicht als ze alleen maar binnen staan. Volspectrum daglichtlampen zijn hiervoor de oplossing. Het haarkleed verbetert aanzienlijk, geiten worden rustiger en beter vruchtbaar. Het welzijn van de dieren gaat hiermee stukken vooruit.

Paarden

Paarden in de stal hebben grote voordelen bij volspectrum daglichtlampen. De inseminatie kan eerder plaatsvinden zodat er een tweede kans is in het zelfde jaar. Het haar verbetert en de paarden zijn rustiger.

Voor meer informatie en toepassingen: https://www.natuurlicht.nl/toepassingen/dieren.html