Toepassingen

Neem contact met ons op

Bepaling van kleur

Voor bedrijven die kleur moeten bepalen is een perfecte kleurbeoordeling van belang. Iedere kleurafwijking wordt met volspectrum daglichtlampen getoond en u kunt direct zien of de kleuren aan de eisen voldoen.

Voor de juiste bepaling van kleur heeft u daglichtlampen met een minimale kleurweergave-index CRI 90+ nodig. Onze volspectrum daglicht led lampen hebben CRI 98 met een kleurtemperatuur van 5500 kelvin. Hierdoor hoeft u niet meer naar buiten te lopen om de echte kleur te bepalen.De kleur rood wordt echt als rood getoond en groen als groen. Digitale foto’ s krijgen een betere kwaliteit wanneer ze gemaakt zijn onder volspectrum daglicht verlichting.

Werkplekverlichting

Wij leveren alleen verlichting volgens de norm voor werkplekverlichting: NEN-EN12464-1:2011.

Het is belangrijk om de gehele ruimte goed te verlichten, dit maakt een goede visuele communicatie tussen mensen mogelijk. Voor een goede visuele beleving is het belangrijk dat de omgeving, de kleuren van voorwerpen en de huid van mensen op een natuurlijke manier worden weergegeven. Op deze manier draagt licht bij aan het welzijn.

Steeds meer arbeidsdeskundigen hechten groot belang aan daglicht op de werkvloer, want lang niet alle werkplaatsen hebben voldoende licht. Talloze onderzoeken tonen aan dat een gezond werkklimaat van optimaal belang is. De ARBO wet stelt dat daglicht van groot belang is en stelt een daglichtnorm waaraan arbeidsplaatsen moeten voldoen. Meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens de norm kunt u hier lezen: werkplekverlichting.

Gezondheidszorgen behandelruimten

Tandartsen, oogartsen, apothekers, medische specialisten. Homeopathie, fysiotherapie, massage, osteopathie, haptonomie en manueel therapie. True-Lightvolspectrum daglichtlampen leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de behandelaars en patiënten binnen de zorgsector en verlicht het werk van de behandelaar aanzienlijk.

Volspectrum daglichtlampen hebben een gunstige werking op de stofwisseling, hormonen en het immuunsysteem. Daardoor beïnvloeden ze de stemming van de mens. True-Light wordt al jaren gebruikt bij depressies en somatische ziekten. Het heeft een positief effect op de aanmaak van witte bloedlichaampjes, de circulatie van het lymfsysteem en de vruchtbaarheid.

Door de perfecte weergave van kleur, zonder vervorming, wordt de controle van het gebit of het lichaam van de cliënten eenvoudiger. Meer specifieke informatie over werkplek verlichting volgens de norm kunt u hier lezen: werkplek verlichting

 

Kantoren, werkhallen en beeldschermwerkplekken

Vermoeidheid, een band om uw hoofd of brandende ogen. Slecht kunstmatig licht verslapt de aandacht en lijdt tot hoofdpijn en stress. Door True-Light volspectrum daglichtlampen in combinatie met hoogfrequent armaturen krijgt u helder en natuurlijk licht op de werkplek zonder dat het licht flikkert. Bij het verlichten van een kantoor of hal is het erg belangrijk om ook het omgevingslicht goed te hebben, meer specifieke informatie over werkplekverlichting volgens norm kunt u hier lezen: werkplekverlichting

Dieren en planten

Volspectrum daglichtlampen leveren een belangrijke bijdrage aan het dierenwelzijn. Ze stimuleren het immuunsysteem van de dieren en dragen hierdoor bij aan de melkproductie, vruchtbaarheid en groei van het dier. Ook voor planten is natuurlijk daglicht belangrijk om tot een goede groei te komen. Welk positief effect daglichtlampen hebben op uw dieren of planten, kunt u hieronder lezen.

 

Vee

Met True-Light volspectrum daglichtlampen wordt het natuurlijke buitenlicht naar binnen gebracht. Het licht activeert het lichaam voor de synthese van vitamine D, dat nodig is voor de opname van calcium en andere mineralen in het bloed. Hierdoor kunnen de dieren makkelijker tochtig worden, slaat het insemineren beter aan en blijft de melkproductie op peil. Ook in de melkput wordt het licht graag gebruikt. De melkveehouder brengt hier immers vele uren per dag door. Het gebruik van True-Light zorgt voor een natuurlijk verlichte werkruimte.

 

Vogels en pluimvee

Vogels zijn zeer visueel ingesteld. Ze kunnen meer soorten licht onderscheiden dan de mens en nemen hogere lichtfrequenties waar. True-Light volspectrum daglichtlampen geven de juiste daglichtkleur weer, inclusief uva en uvb, waardoor het immuunsysteem van vogels en pluimvee gestimuleerd wordt. Uit literatuurstudie blijkt dat pluimvee gedurende de dag een voorkeur heeft voor een hoge lichtintensiteit. 

Bij vogels gebeurt de waarneming van licht en donker door het pariëtaal oog. De epifyse reageert op een donkere waarneming door de afscheiding van het slaaphormoon melatonine. Daarom is helder daglicht met UV voor vogels erg belangrijk. Duiven, kanaries, parkieten, papegaaien en tropische vogels hebben allen voordeel bij het gebruik van goed volspectrum daglicht in combinatie met hoogfrequent armaturen. De gunstige effecten zijn direct zichtbaar. De vogels zitten beter in de veren, komen eerder uit de rui en hebben ze meer bevruchtte eieren.

 

Vogels hebben erg veel last van het knipperen van licht. Dit gebeurt als de led of het armatuur waarin de lamp zit, niet hoogfrequent zijn. Daarom kiezen vogelliefhebbers voor True-Light lampen in combinatie met een hoogfrequent armatuur. Meer informatie en een samenvatting van studies kunt u hier lezen: onderzoek

 

Vissen, reptielen en amfibieën

Bij gewervelde dieren met een dun schedeldak, zoals amfibieën en reptielen, gebeurt de waarneming van licht en donker door het pariëtaal oog. De epifyse reageert op een donkere waarneming door de afscheiding van het slaaphormoon melatonine. Daarom is helder daglicht met UV erg belangrijk en wordt er gekozen voor lampen van True-Light in combinatie met hoogfrequent armaturen.


Voor vissen bevorderen True-Light daglichtlampen de groei van nuttige algen in het water, terwijl het de minder welkome organismen remt. De kleur van uw vissen komt tot leven. Daarnaast worden de voortplantingskansen bevordert door een betere herkenning van ingewikkelde kleurpatronen tijdens de hofmakerij.

 

Planten

Om tot een goede groei te komen moet een plant voldoende daglicht met ultravioletstraling krijgen. De volspectrum daglichtlampen van True-Light, inclusief uva en ubv, zijn de oplossing wanneer uw planten binnen staan. Uw plant zal onder deze lampen een mooie, groene plant blijven die goed in bloei kan komen.

Voorbeelden van minimale lux waarden

Woonomgeving
woonkamer
300 lux
keuken
500 lux
slaapkamer
300 lux
Onderwijs
klaslokaal algemeen
500 lux
klaslokaal kunstles
750 lux
klaslokaal technische les
750 lux
auditorium / gehoorzaal
500 lux
bibliotheek
500 lux
sporthal
300 lux
trappenhuis
150 lux
Ambachten
kapper
500 lux
horlogemaker
1500 lux
kleermaker
1000 lux
schoenmaker
500 lux
edelsmid
1000 lux
houtbewerker
500 lux
metaalbewerker
500 lux
Horeca
restaurant
200 lux
buffet restaurant
300 lux
keuken
500 lux
Grote hallen
hangars
500 lux
verkoop beurzen
300 lux
loodsen
300 lux
Kantoor
computerwerk
500 lux
schrijven
500 lux
receptie
300 lux
Gezondheidszorg
onderzoeksruimte
1000 lux
behandelruimte
1000 lux
operatiekamer
1000 lux
dialyses ruimte
500 lux
dermatologie ruimte
500 lux
therapie / massage ruimte
300 lux
tandheelkundige operatiekamer
5000 lux
Industrie
productiewerk keramisch / glas
500 lux
handwerk keramisch / glas
1000 lux
textiel verwerkend
1000 lux
hout verwerkend
750 lux
verf verwerkend / spuiterijen
1000 lux
kleurcontrole
1000 lux
kwaliteitscontrole
1500 lux
Assemblage
ruw werk
200 lux
fijn werk
500 lux
precisie werk
750 lux
Zalen
Theaterzalen
300 lux
concertzalen
300 lux
conferentiezalen
500 lux

Meer informatie over producten?

Verkoop particulieren
truelightdaglichtlampen.nl
Informatie voor wederverkopers
info@naturalite.nl